Tippek a konyhából:

2011.02.28 13:50

Ellenörzött,tesztelt.Tanácsok amiket a háziasszonyok biztos felhasználnak.

Bor helyetesítö:

Szükségünk van pár csepp borra,de nem szeretnénk azért egy üveget bontani."Helyette egykevés ecetet és 2 db kockacukrot olvasszunk fel,forraljuk bele a mártásba.Biztossan jobb lesz az íze."

Ez aztán ötletes:

Több napra elöre föztünk,de nincs megfelelö edényünk amiben lefagyaszthatjuk?Használhatunk mikrotén zacskókat,nem kell a levegöt kipréselni belöllük.Elég ha csak vízbe belemerítjük.A víz a levegöt kinyomja,és a zacskót azonnal megkötjük.

Hogyan csináljuk:

...hogy a torta tésztája könnyü legyen mint a felhö,1 ek lisztet pótoljuk 1 ek burgonya keményítövel.

...ha a fözéskor nem használjuk el a tojásfehérjét,öntsük mikrotén zacskóba öntsük és fagyasztóba tesszük.A kiolvasztás után ugyan úgy felhasználhatjuk mint a frisset.

Ragyogó edények:

A legjobb és a legjobb minöségü (rozsda mentes acél) edény is egy idö után foltos lesz,ha fizet forralunk benne.Még jó hogy létezik a citrom!A citromot vágjuk félbe és néhányszor kenjük átt vele az edényt.Az edények újra fényesek lesznek.

Hagymás íz:

Biztos már mindenkivel elöfordult hogy apróra vágtuk a hagymát és még is zavaró volt az ételben.Ha nemszeretnénk a hagymát érezni az ételben(ráharapni),akkor daraboljuk fel kisebb darabokra és fokhagyma nyomón préseljük átt,így csak inkább a leve kerülbele és egykevés hagyma darab.

Kemény hab:

Kemény habot a tojásfehérjéböl könnyen verhetünk,ha az edényt amiben fogjuk felverni kenjük ki citrommal,az alaposan zsírtalanítja az edényt.A keménységet még úgy érjük el ha egy-két szem sót teszünk bele.