Titkok a konyhából:

2010.11.03 20:29

Ismert és ismeretlen jó tanácsokból sosem elég.

Könnyek nélkül:

 A jó gulyásba sok hagyma kell.A tanácsok,hogyan ne sírjuk ki a szemeinket sokféle van.Az összes hagymát amire szükségünk  lesz mártsuk jéghideg vízbe 1/4-1/2-ra.A tisztítása és metélése könnyeknélkül telik el.

Szuper ötlet:

Nemkell mindig chémia.Grill vagy sütöt jól kitisztíthatjuk sóval.Elég ha szétszórjuk a sütöben vagy a grillen és addig melegítjük amíg megbarnul.Utánna eltávolítjuk konyhai papírtörlövel.

Füszerek használata:

Sokféle füszer össze keverése érdekes és különleges ízeket hozhat ki magából.De az oregánót és a majoránnát sose keverjük egybe.Az ízük nem eggyezik.Ütik egymást.

Spórolós fasírt:

A fasírtban kevesebb kalória lesz ha az 1/3-át a húsnak reszelt répával helyetesítjük.

Mit csináljunk,hogy finom legyen az ételünk:

...ha húsból készült ételeket fözünk:A fözés vagy sütés elött legalább 1-2 órával kivesszük a hüttöböl.Tudjuk,ha hideg hús meleg sokkot kap nemsül meg jól és még levet is enged.Tehát száraz és kevésbé finom.

De vigyázat a csibe húsnál,azt mindig benn hadjuk a hüttöbe amíg nem tesszük tepsibe és sülni.Ugyan is a csibe hamar romlik.

...hogy a kezünk nelegyen teljessen tésztás:Úgy gyúrjuk,hogy a kezünket semleges ízü olajjal bekenjük.

 Az igazi dió:

Hogyan gyözzük le a makacs dióhélyat?!A makacs dió ami nem hadja magát széttörni,tegyük fagyasztóba pár percre fagyasztóba.

Esti relax-kényelem-csak kell még valami.Öntsünk tálkába egészséges ropogós diót vagy mogyorót.Hiszen van miböl válogatni...