Gyorsítsuk meg a fözést:

2010.10.28 19:27

Biztosa van otthon mikrohullámúsütö vagy kukta.Ha idáig nem használtaki teljesen,most van egykét ok,hogy miért használjuk a fözésnél.

Öt ok a kukta használására:

1.)Gyorsabb:

Megspórol minimum 70% idöt.Az élelmiszereknél és a húsoknál amelyeket egy örokké valóság megfözni,ott fogja tudni értékelni a hatékonyságát.A marhagulyást 15-20 perc,a hüvelyes növényeke 10-15 perc alatt elkészülnek.

2.)Megtartja a vitamin tartalmat:

Ahoz,hogy az élelmiszer megtartsa a tápanyagokat magas hömérsékleten fözzük,viszonylag rövid ideig.Így bennük maradnak a fontos ásványi anyagok és a vitaminok.

3.)Párolás:

Például a Halakat,zöldségeket és a gombákat párolhatjuk 100°C felett.

4.)Biztonságos fözés:

A fedö amiben egész technológia megtalálható.Ami pontosan illeszkedik az edényhez,és csak akkor lehet kinyitni amikor már a nyomás a göz eltávozott belöle.

5.)Energiát spórol:

Köszönhetöen a rövidebb fözési idönek csökken az energia fogyasztás minimum 50%-kal.

Öt ok a mikrohullámúsütö használására:

1:)Megtartott aróma:

Speciális zacskókban (amik a mikrohullámúsütökhöz kaphatók) pároláshoz-fözéshez,gyorsan elkészíthetjük a halakat és a zöldségeket.Megmarad bennük az aroma és a szaftjuk.

2.)Sült szalonna:

Már 1-2 perc után 600W a szalonna finom ropogós.Legjobb úgy készíteni,hogy a szalonna szeleteket vagy kockákat papírtörlö közé tesszük,hogy felszívja a zsírt és a nedvességet.

3.)Vízfürdö hejett:

A csokikat,lekvárokat,vajat lehet jól olvasztani,ha 450W-ra 2-3 percre betesszük a mikróba.

4.)A tej nem ég oda:

A mikróban a tej sosem ég oda az edény aljához.De kifuthat,ezért néha nézzünk rá,hogy elég meleg e.Ojan amienre szeretnénk.

5.)Dió-mogyoró pirítása:

Szeletelt-vágott mandulát vagy diót megpiríthatjuk a mikróban 600W-on 2-3 perc alatt.Szezám magot és napraforgó magot 600W -on 4-6 perc alatt.